03.01.10, 04:41 | #1 |
yakici bakislar
HASRET ÇEKMEYEN VAR MI? ! !
Yakıcı bakışlarla bakma öyle yüzüme Ben senin ' Ol! ' dediğin 'garip'lerden değilim Hasret dolu olsa da yalan girmez sözüme Çatlayan topraklara işte bundan meyilim Sessiz, sakin ve mahzun durup inler karşımda Çiçeklerle kaynayan mahşer yeri bu bahçe Bir melek busesini yaşayan şu na'şımda Ötelerden dokunmuş hasretlik kaneviçe Sözlerimden yayılır gül kokusu aleme Dilimden düşürmedim Gül Sultanın adını Bir kaside yazdım ki alınmamış kaleme Ve tattım sevdaların en ulvice tadını Dermansız bedenime can geldi gül dedikçe Kuruyan yüreğimde ummanlar çalkalandı Yar dedikçe ağladım o bana gül dedikçe Nurdan helezonlarla yüreğim halkalandı Sevindim çocuk gibi kalbim avucundayken Titreyen sema gibi ben de kendimden geçtim Bir sonsuza dökülen çavlanın ucundayken Ötelere yol aldım ve dünyadan vazgeçtim Tütsü gibi yayıldı rayihası her yere Mükedder yüreğime huzurları serptikçe Ve dağıldı bir nur ki ağlayan seherlere İncinen yüreğime eyvahlarım değdikçe Tutuşan ocaklardan fırlayan kıvılcımlar Seni arar her yerde sönmek kaderleriyle Ufka doğru uzanan yollardaki kıvrımlar Seni sorar yolcuya bitmez kederleriyle Ne muallasın ey yar sonsuz gecemin düşü Sana doğru gitmeyen ahları ben neyleyim Sensin sürgün diyarı bu dünyanın gülüşü Sensiz ben bu alemi söyle söyle neyleyim Nice asır oldu yar gurbetini yaşadık Daha ne kadar sürer yıkılası bu devir Sensizliğin yükünü bir ar gibi taşıdık O mücella çehreni bir kere bize çevir Gönlümüze tek neşe ruhumuza sürursun Nurunla aydınlanan gül devrini özledik Sen bu vahşetzar yerde sığınılan tek sursun Ayağının tozuna yüz sürüp yar gözledik Dergahına kapanıp yüreğimi kanatmak Ve senin özleminle mest olmak istiyorum Rahmetinle şenlenen nur denizinde batmak Seni seven her şeye dost olmak istiyorum Tutulup bırakılan güvercinler sevinci Beni sana anlatan mektuplardan yayılan Adındır dilimizden ruha nakşolan inci Bir ruhum var ki baygın nefesinle ayılan Derman ol gönlümüze müstesna kurbetinle Karanlık dünyamıza inci mercan saçılsın Ve bizi bizden alan derbeder gurbetinle Kötülükler yok olsun zulmün başı biçilsin Tutku dolu anların tükenişi sende hep Neden öyle uzakta duruyorsun Sevgili Sana visalle yanan ümmetinden bu talep Sensin öte kokulu devirlerin kandili ww.uydulife.tv
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|