14.12.11, 03:05 | #1 |
Uranyum üretimini artıracak
Kazakistan'da, Uranyum üretim miktarı artırılarak, bu yıl 20 bin ton uranyum cevheri üretileceği bildirildi.
Kazakistan Ulusal Atom Şirketi (KazAtomProm) Başkanı Vladimir Şkolnik, bu yılın sonunu kadar 20 bin ton uranyum cevheri üreterek bir rekor kırmayı düşündüklerini, yıl sonuna kadar ulaşılacak üretim miktarı ile Kazakistan'ın 2 yıl önce yakaladığı uranyum üretimindeki dünya liderliğini devam ettireceğini kaydetti. 2011 yılının ilk 9 ayında 13 bin 957 ton uranyum cevheri üretildiğini, yıl sonuna kadar 20 bin ton hedefinin yakalanmasının zor olmayacağını ifade eden Şkolnik, önümüzdeki yıl da aynı oranda uranyum üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Şkolnik, ''2012 yılında da aynı miktarda uranyum cevheri üretmeyi ve aynı kar oranını yakalamayı planlıyoruz'' dedi. KazAtomProm, 2010 yılında da uranyum üretimini 2009 yılına göre yüzde 30'dan fazla arttırarak, 18 bin tonun üzerine çıkmıştı. Kazakistan'da bulunan 16 yeni Uranyum madeninde üretilen cevher, yine Kazakistan'da kurulan fırınlarda işlenerek dünya piyasalarına sunuluyor. Kaynak: AA ww.uydulife.tv
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|