![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 |
![]() Bir dostu anlatıyor: Hz. Amr ibni As ölüm döşeğindeyken yanına gittik. Yüzünü duvara döndü ![]() -Babacığım! Ölümden korktuğun için mi ağlıyorsun? diye sordu. Amr ibni As (ra): -Hayır ![]() ![]() -Babacığım ![]() Onun valiliğini yapmadın mı? O sana şu müjdeyi vermedi mi? Suriye'yi sen fethetmedin mi? diye özelliklerini tek tek saymaya başladı. O zaman Amr ibni As yüzünü bize döndü ve şunları söyledi: -Ahiret için hazırladığımız en değerli azık “La ilahe illallah Muhammedin Rasulullah” sözüdür. Dinleyin beni. Benim hayatımda üç devir vardır. Bir zamanlar kâfirdim. Müşriktim. Allah'ın elçisine benden fazla kin besleyen yoktu. En çok istediğim şey ![]() ![]() Allahü Teala gönlüme İslam sevgisini koyunca ![]() -Elini uzat sana biat edeceğim ![]() -Ne oldu ![]() Sonra aramızda şu konuşma geçti. -Şart koşmak istiyorum -Neyi şart koşacaksın? -Allahü Teala'nın beni bağışlamasını. O zaman Peygamber Efendimiz (sav) bana şunları söyledi: -Müslüman olmanın ![]() -Hicret etmenin ![]() -Haccetmenin önceki günahları ortadan kaldırdığını bilmiyor musun? O günden sonra Allah'ın elçisinden daha çok sevdiğim kimse yoktu. Gözümde ondan daha büyük biri mevcut değildi. Ona duyduğum saygıdan dolayı gözlerimi kaldırıp yüzüne bakamazdım. Biri bana Peygamber Efendimizi (sav) anlatmamı isteseydi ![]() ![]() Daha sonra saltanat işlerine karıştım. Siyasete bulaştım. O işlerin aleyhimde mi lehimde mi olduğunu bilemiyorum. Sizden şunu istiyorum: Öldüğüm zaman arkamdan ne ağıt ![]() ![]() ![]() Sonra kabrimin yanından hemen ayrılıp gitmeyin. Bir deveyi kesip etini taksim edecek kadar bir zaman orada durun. Böylece siz yanımdayken yerime alışayım ve Rabbimin elçilerine nasıl cevap vereceğimi düşüneyim. ww.uydulife.tv
|
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
son nefeste... |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|