![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() | ||
![]() ![]() |
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() Bu konuda Seoul Hiremco serisi kullanıcılarına, cihaz sayesinde çektiğimiz video'ların bilgisayarda nasıl izleneceğini resimli olarak anlatmaya çalışacağım.
Kullanacağımız codec'ler ve araçlar; K-Lite Mega Codec DVR-Studio 2 Pro (1. Linkte sorun çıkabiliyor onun için alternatif link ve anasayfayı veriyorum) Alternatif: Ana sayfa: (Download bölümünden indirebilirsiniz) Allok MPEG4 Converter Önce flash diskinize kaydettiğiniz AliDvr klasörü içindeki video'yu bilgisayarınıza kopyalayın. Video çevirme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için önce K-Lite Mega Codec'i yükleyin. Adım 1; DVR-Studio 2 Pro programını yüklüyoruz. Programı açtıktan sonra biraz bekleyip agree butonuna tıklıyoruz. ![]() Adım 2; File menüsünden Add file butonuna tıklayıp çevireceğimiz dosyayı seçiyoruz. ![]() ![]() Adım 3; Functions menüsünden Create MPEG file butonuna tıklayıp video'yu mpg'e çeviriyoruz. ![]() ![]() Çevrilen yeni video, önceki .dvr uzantılı video'nun yanına oluştu. Adım 4; Şimdi sıra geldi divx'e çevirmeye, Önce Allok MPEG4 Converter programını yüklüyoruz ve çalıştırıyoruz. Divx'e çevireceğimiz dosyayı ekliyoruz.(.dvr uzantılı dosyayı değil, DVR-Studio 2 Pro ile çevirdiğimiz .mpg uzantılı son video'yu) ![]() ![]() Adım 5; Görüntü ve ses kalitesi ayarlarını yapıyoruz ve Convert butonuna tıklıyoruz. ![]() Video kalitesi ve boyutu ![]() Yeni video'muz C:\OutputFolder içine oluştu. Evet gördüğünüz gibi video boyutunu yaklaşık olarak 1/3 oranına düşürdük. (Bu oran kanal yayın kalitesine göre değişebilir) Soru 1: K-Lite Codec'i yüklemeli miyim? Cevap: Eğer yukarıda bahsettiğim işlemleri yapıp, çektiğiniz video'yu sorunsuzca izleyebiliyorsanız, bu codec'i yüklemenize gerek yok. Soru 2: Neden divx'e çevirdik? Cevap: Divx'e çevirmediğimiz zaman video sağlıklı çalışamıyor, ses problemi ve zamanı hesaplayamama gibi sorunlar yaşanabiliyor Soru 3: Neden resimdeki divx kalite ayarını yapıyoruz? Cevap: Bu benim önerdiğim ayarlar ve video kalitesi neredeyse hiç bozulmadan boyut 1/3 oranında küçülüyor. İsterseniz ayarları değiştirebilirsiniz. Not 1: DVR-Studio 2 Pro programı ile ilk encode işlemini yaptıktan sonra mutlaka başka bir converter ile çevirme işlemini yapın. Aksi halde Soru 1 deki sorunlar oluşuyor. Not 2: Kullandığım Allok MPEG4 Converter ve DVR-Studio 2 Pro programı (30 günlük) trial'dir. İsterseniz satın alabilirsiniz alıntı. ww.uydulife.tv
|
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|