İnternet sansüründe geri adım
Konu Başlığı : İnternet sansüründe geri adım
Kaynak Linki :
Kod:
http://www.teknolojide.com/internet-sansurunde-geri-adim_5781.aspx
Konu Tarihi: 23.06.2011
Alıntı:
İnternet Kurulu tarafından düzenlenen toplantıdan filtreleme kararının geri çekilmesi yönünde görüş birliğine varıldı
Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) tarafından 22 Ağustos tarihinde uygulamaya konacağı açıklanan filtreleme çalışması kamuoyunda sansürleme girişimi olarak tarif edilince geniş katılımlı protestolar olmuştu. Facebook, Twitter ve Friendfeed üzerinden örgütlenen yüzbinlerce insan Türkiye'nin dörtbir yanında protestolar düzenlendi. Sonunda BTK yetkilileri sürece sivil örgütleri de dahil etmek durumunda kaldı. Bunun bir lutuf değil, demokratik bir sürecin bir parçası olarak algılanması için her iki tarafın güven konusunda birbirini sınaması gerekecek.
Geniş katılımlı toplantıda tüm sivil örgüt temsilcileri filtreleme uygulamasının geri çekilmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Uygulamanın demokratik ve hukuksal zeminden yoksun olduğunun altı çizilerek BTK'nın şeffaf bir kurum olmasına zarar vereceği iddia edildi.
BTK yetkilileri ise kurumun internet kullanıcıları tarafından şikayet yağmuruna tutulduğunu, bunun diğer ülkelerin bir kaç kat fazla olduğunu iddia etti.
Sivil örgüt temsilcileri ise sorunun teşhisine kuşkuyla yaklaşırken, uygulanan çözümünde yanlış olduğunu ifade etti. Daha sonra sivil örgütlerin temsilcileri önerilerini tek tek sıralayarak İnternet Kurulu tarafından BTK'ya iletilmesi bekleniyor. Katılımcılar sürecin yakından takip edilmesi konusunda da fikir birliğine vardı. Kısa sürede sonuç alınması için temasların devam etmesi bekleniyor
|
ww.uydulife.tv