27.12.11, 23:17 | #1 |
İki gazeteciye 11'er yıl hapis!
Etiyopya'da, İsveçli iki gazeteci onbirer yıl hapse mahkum oldu
Etiyopya mahkemesi, etnik Somali isyancı örgütüne yardım ettikleri ve ülkeye yasa dışı yoldan girdikleri gerekçesiyle İsveçli iki gazeteciyi onbirer yıl hapse mahkum etti. Yargıç Shemsu Sirgaga, geçen hafta görülen duruşmada teröre destek vermekten suçlu bulunan Johan Persson ve Martin Schibbye adlı gazetecilerin, Ogaden Ulusal Kurtuluş Cephesi adlı örgüte yardım ettikleri ve ülkeye yasa dışı yoldan girdikleri için, her birinin 11 yıl hapse mahkum edildiğini kaydetti. Etiyopyalı askerler, 6 ay önce, gazetecilerin giremediği, ülkenin doğusundaki Somali bölgesinde isyancılarla çatışma halindeyken, Persson ve Schibbye'yi gözaltına almıştı. Gazeteciler, gözaltına alındıkları sırada haber peşinde koştuklarını belirtmişti. Etiyopya, Ogaden Ulusal Kurtuluş Cephesi'ni terör örgütü olarak kabul ediyor. Rotahaber ww.uydulife.tv
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|