04.11.10, 09:49 | #1 |
DM 500 Pc'deki Film Ve Müziği Dreambox'da İzleme
ALINTI:POWER Kendisine Emegi İçin Teşekkur Ederim
Bilgisayardaki Film Ve Müziği Dreambox'da İzleme Dinleme Ve Picon Gösterme [ Mount Yapma ] Resimli Anlatım Dreambox'ı Bilgisayar İle Mount Yapma Önce bilgisayarımızda yeni bir klasör oluşturuyoruz ve adını dreambox yapıyoruz sonra klasörde mouse ile sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz ve Paylaşım kısmına girip Ağ paylaşımı ve güvenlik kısmını resimde işaretlediğim gibi yapıyoruz ve tamam butonuna tıklıyoruz . Oluşturduğumuz klasörün içine ************şıklığı önleme açısından film müzik resim gibi klasörler oluşturabiliriz hdd klasörüde oluşturup onunda içinde picon klasörü oluşturarak piconlarımızıda buradan kullanabiliriz . Dosyaları oluşturduktan sonra film ,klip ve müziklerimizi klasörler içine koyabiliriz . Not: Klasör adları, film veya müzik dosyalarımızın isimlerinde türkçe karakter kullanmıyoruz . Sonra cihazımızda mount maneger kısmına giriyoruz resimdeki ayarları yapıyoruz ve kaydediyoruz . Bu anlatımı tdw image'da yaptığım için tdw image'da menü => kurulum => uzman kurulum => iletişim kurulumu => oluşturular kısmından mount maneger menüsüne girebilirsiniz . Not: İp kısmına bilgisayarın ip no'sunu User ve pass kısımlarına bilgisayar açılışında kullandığınız kullanıcı adını ve şifreyi yazın , bilgisayar açılışında şifre kullanmıyorsanız resimdeki gibi guest yapın . Ayarları yaptıktan sonra yeşil tuşa basıyoruz ve aşağıdaki uyarıyı alırsak cihazımız bilgisayarda oluşturduğumuz klasör ile bağlantı kurmuş demektir . Dreambox ile bilgisayarımızı mount yaptık artık film, müzik veya piconları cihaza yüklemeden bilgisayarımız üzerinden yönetebilir ve dreambox'da oynatabiliriz . ########################################### ww.uydulife.tv
|
|
04.11.10, 09:55 | #2 | |||||||||
ONURSAL YÖNETİCİ
Üye Numarası: 10
Nereden: istanbul
Yaşım: 54
Konular: 151
Rep Gücü : 19
Rep Puanı : 200
Rep Seviyesi :
Level: 15 [] Paylaşım: 0 / 360 |
peki Dreambox da ne yapmamız gerekli
şöyle bakın resimlere ilk önce internet explorer boş bir sayfaya dream ip yazın mesela benım dream ip şu şekilde sonra enter e basıyor bıze kullanıcı adı ve şifre soruyor normalde kullanıcı adı root şifre dreambox dur bu kullanıcı adı ve şifresini siz kendi cihazınıza göre yazıcaksınız eğer bu işlem tamam ise cihazın içine girdik peki bu adımdan sonra ne yapmamız gerekli... aşağıdaki resimdeki gibi config yazan yere tıklayın daha sonra Mount manager var ona tıklayın sonra yeşil ADD yazıyor ona tıklayın ve ekteki resimdeki gibi bilgileri giriniz Description: dreambox Filesystem Type:1 Auto Mount: işaretli olacak (tikli olacak ) Client Directory:/var/mnt/hdd Server Directory:dreambox IP: Bilgisayarın ip adresi (pc ip numarası) User Name: guest Password: guest Options: rsize=4096,wsize=4096,iocharset=utf8,codepage=857 sonra save deyin resmi dikkatle incelerseniz eğer,resimde ekranın sağinda tiklenmesi gereken boşluklar var bunlardan en alttan dört tanesini işaretleyin bir boş bırakın bir üsttekinide işaretleyin İP yazan 192.168.2.7 buradaki ip benim pc min ip adresidir,siz bu ipi kendi pc nizin ip adresi ile değiştirin herşey tamamsa save ye tıklayın sonra kırmızı unmount yazan yere tıkla ayarlar tam olarak oldu ise kırmızı unmount mavi mount olacaktır resimler aşağıdadır. Dreambox ile işimiz bitmiştir bunu anlamak için aşağıdaki resimdeki gibi ayarlar dreamboxda varmı kontrol edin bunun için menu-->>kurulum-->>uzmankurulum-->>iletişim kurulumu -->>açılan ip adresi meüsünde iken mavi tuşa basınız ve böyle bir ekran gelmesi gereklidir ekran geldi ise işlem tamamdır dreambox ile işimiz bitti Sıra pc de Bilgisayarım -->> D: ben bunu seçiyorum neden :? Genelde sistemler C: de dir ama D yedek içiğn kullanılır sizde D: seçin benim tavsiyemdir D: ye gelin D: nin içine klasör açın adı dreambox olsun sonra klasör üstüne sağ tıklayın ve resimdeki gibi klasörü paylaşıma açınız (tam paylaşım veriniz,Tam paylasım yanı klasor ıcındekıleri dreamboxdan sılebılır yenıden ısımlendırebılır veya tasıma yapabılırsınız!!) klasöre sağ tıklayınca en altta özellıkler var ona tıklayın tıklayınca once genel ozellıkler cıkar hemen sagındakı paylaşım ısmıne tıklayınız ve resımdekı gıbı 2 kutucukda işaretli olsun önce uygula sonra tamam deyin işlem tamamdır Bilgisayarda gerekli ayarlar yapildi peki nasıl olacak bu izleme,dinleme,görme : SEVMEK46 işin gücün yok boş işlerle uğraşıyorsun saatlerce bizi uğraştırdın peki ya çalışmazsa ne edeyim ben seni asayım mı keseyim mi? demenize gerek yok ister kumandadan dosya kipine gelerek ister bilgisayardan dosya kipinde film izler,müzik dinler resimlere bakabilirsiniz şimdi explorer a tekrar giriyorum sonra yaziyorum sonra kullanıcı adı ve şifre daha sonra menude aşağıdaki resimdeki gorülen stream a tıklıyorum tıkladıkdan sonra asagıdakı resımdekı gıbı yazılar cıkıyor ben buradan settings e giriyorum acılan ekrandan server settings e tıklıyorum bu resımdekı ip numarası benim pc nin ip adresidir siz benim pc nin ip adresini değil kendi pc nizin ip adresini yazıcaksınız bunu yapmak için hemen altta edit var ona tıklayın bastaki ip numaraı pc nizin ip adresidir alttakiler ise klasör actıgınız C: veya D: veya e,f,g,h, oyle gidiyor hangısı ıse onu secın ve change yapin sonra boyle oldu ise sorun yok ayarlar tamamdır (tekrar yazıyorum burdakı ip yerıne sızın ip yazması gereklıdır ) sımdı dmyı menu-->>kapatma-->>restart enigma yapin -->> pc deki paylasım verılen dreambox klasoru altına mesela photo/ movie/ music/ klasorlerını alt klasor ekleyin sonra uygun klasörlere film müzik şarkı türkü Notlar: konuda bahsi geçen DReambox serisi Dreambox 500 S dir image gemini 440 dır Bilgisayardaki kullanılan sistem windows tur eğer yukarıdaki mount resmindeki numaralandırda cifs dikkatinizi çekti ise orada bahsi geçen cifs sadece windows serisi için geçerlidir linux bilgisayar sistem için nfs kullanmanız gereklidir ww.uydulife.tv
|
|||||||||
08.05.11, 18:26 | #3 | |||||||||
YENİ ÜYE
Üye Numarası: 11073
Konular: 1
Rep Gücü : 0
Rep Puanı : 10
Rep Seviyesi :
Level: 1 [] Paylaşım: 0 / 5 |
slm usta,mount manager ok dreambox ta da tamam ama ikici sefer kontrolde mount manager LocalDir seninki gibi /var/mnt/hdd ye dönüsmüyor oldugu gibi kaliyor ilk basta yaptigimiz gibi,ve neden ik tane dreambox klasörü paylasima aciyoruz?Ve sonra nerden nasil izliyicez iyice aciklarmisin?
ww.uydulife.tv
|
|||||||||
11.05.11, 18:34 | #4 | |||||||||
YENİ ÜYE
Üye Numarası: 6368
Nereden: içel
Konular: 0
Rep Seviyesi :
Level: 1 [] Paylaşım: 0 / 11 |
slm üstad tüm ayarları anlattıgın gibi yaptım fakat benim image nabilo bu yüzden dosyayı görmüyor olabilirmi :anlatımlarını sırayla 500 ve pc ye uyguladım ama olmadı
ww.uydulife.tv
|
|||||||||
14.08.11, 02:47 | #5 | |||||||||
YENİ ÜYE
Üye Numarası: 2774
Konular: 0
Rep Seviyesi :
Level: 1 [] Paylaşım: 0 / 11 |
teşekkürler