06.06.10, 22:29 | #1 |
Anıtkabir Belgeseli [Tek Link Hotfile]
Sevgili arkadaşlar Anıtkabir Komutanlığı tarafından hazırlanan ve Anıtkabir'in tanıtımının yapıldığı çok güzel görüntüler insanı derinden duygulandırıcak karelerden oluşan bir belgesel herkesin arşivinde mutalaka bulunmalı ve her türk evladı mutlaka izlemeli.. Anıtkabir belgeselimizin ilk 15 dakikası Büyük önder Mustafa Kemal Atarürk"ün dogumu katıldıgı savaşlar ve vefatı anlatılmakta .. Ondan sonraki kalan sürede Atamız"ın huzuru mekanı Anıtkabrin Proje, yapım aşaması,inşaatı nadir arşiv kayıtlarıyla anlatılmakta.. Belgeselimizdede degigi gibi Anıtkabir türk milleti için Atamızın mezarı olmaktan ziyade bu yapı bir milletin bir ulusun var oluş mücadelesinin anıtlaşmış şeklidir.. Şimdi her türk evladı ömründe en az bir kere olsun bu Anıtı görmek zorunda bu bir vefa borcu gibi görebiliriz.. Anıtkabri görmeyen arkadaşlar ve bu mekana gitmek isteyenler için belgeselimiz adeta bir tercüman vazifesi görüyor ben kendim şahsen gittigimde çogu şeyin anlamını bilmiyordum klakin bu belgeseli seyredesiye kadar aslında her taşın, agaç dalının, topragın, Kabartmaların bir anlamı bir önemi varmış belgeselimiz Anıtkabrin her yerini en ince detayı bile atlamadan anlatıyor tavsiyem Atamızın ebedi istirahatgahına gitmeden önce bu belgeseli seyretmeniz ve her gördügünüz taşın , objenin, nesnenin, anlamını dahada iyi anlamanızı saglayacaktır. ww.uydulife.tv
Ölümü bildiği haldegülüp neşelenen,Kadere iman ettiği halde üzülen,Rızka ALLAHü tealanın kefil olduğunu bildiği halde lüzumsuz zahmetlere giren,Kıyamette sorgu suale inandığı halde gaflete dalan, Fani olduğunu bildiği halde,dünyaya bel bağlayan kimseye hayret etmemek imkansızdır PROGRAMLAR VE KONULAR ALINTIDIR ve TANITIM AMAÇLIDIR..
|
|
06.06.10, 23:18 | #2 | |||||||||
Üye Numarası: 1
Nereden: Yalova
Yaşım: 46
Konular: 2124
Rep Gücü : 10
Rep Puanı : 1000
Rep Seviyesi :
Level: 48 [] Paylaşım: 119 / 1190 |
Paylaşım için teşekkürler dostum.