|
|
BİLGİSAYAR GENEL EĞİTİM BÖLÜMÜ Bilgisayar hakkında merak ettiğiniz her şeyi ve püf noktaları burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Stil |
05.06.11, 23:34 | #1 |
Görev Yonetıcısı .exe Programlar
Görev Yonetıcısı .exe Programlar TaskManager'da görüp de eminim bu ne yahu dediğiniz bir çok çalışan program görmüşsünüzdür.Bunların başlıcalarını size yazayım: (Not: Her makinede farklı farklı exe ler çalışabilir. Ben size kendi PC'imdekileri yazıyorum temelde tüm windows xp exe leri birbirinin aynısıdır geri kalanı kullandığınız programlar ile alakalıdır.) DTProAgent.exe : Daemon Tools UdaterUI.exe : McAfee Update shtat.exe : McAfee MOM.exe : ATI ctfmon.exe : Farklı Kullanıcı Giriş Türü Metin Giriş İşlemcisi'ni (TIP) ve Microsoft Office Dil Çubuğu'nu etkinleştirir. msnmsgr.exe : MSN Messenger fdm.exe : FreeDownload Manager TeaTimer.exe : Spybot Search&Destroy CCC.exe : ATI Catalyst explorer.exe : Microsoft Windows taskmgr.exe : Windows Task Manager LCDMon.exe : Logitech G15 LCDClock.exe : Logitech G15 LGDCore.exe : Logitech G15 LaunchApplication.exe : Nokia PC Suite RTHDCPL.exe : Realtek Ses kartı firefox.exe : Mozilla Firefox Web Browser McTray.exe : McAfee Security Agent svchost.exe : Başlıca programların çalışması için gereklidir. Windows işletim sistemine ait bir exe dir. Bilgisayarın açılışında svchost.exe yüklenmesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için hizmetler bölümünü denetler. Birden fazlası aynı anda çalışabilir. Her biri farklı bir hizmet ya da oturumu çalıştırır. svchost.exe önemli bir programtır ve kaldırılmamalıdır. smss.exe : Windows : Session Manager Subsystem csrss.exe : Microsoft Client/Server Runtime Server Subsystem (crss.exe ile karıştırmayın crss.exe trojandir.) winlogon.exe : Windows Login Manager services.exe : Windows Sistem l(L)sass.exe : Microsoft Local Security Authority Service ati2evxx.exe : ATI (bir den fazla çalışır) spoolsv.exe : Yazdırma biriktiricisi (Not: Backdoor olarak da kullanılabiliyor. Yazıcı kullanmıyorsanız bu uygulamayı kapatın. Sistem geri yüklemeyi de-aktif ettikten sonra anti-virüs ile taratmanız yeterli.) mDNSResponder.exe : Apple i-tunes LSSrvc.exe : Microsoft Virtual Server 2005 R2 önemli bir sistem uygulaması değildir kaldırabilirsiniz fakat kaldırmadan önce bunu kullanan bir programınız var mı yok mu ona dikkat edin. usnsvc.exe : Messenger Sharing USN Journal Reader Servic EngineServer.exe : McAfee FrameworkService.exe : Network Associates EPOAgent (McAfee) kaldırılmamalıdır. VsTskMgr.exe : McAfee Internet Security Suite mfevtpx.exe : Eminim McAfee kullanıpta bu exe'yi trojan sanan insan çoktur lakin trojan değil aksine: McAfee Validation Trust Protection Service'dir. naPrdMgr.exe : McAfee ePolicy Orchestrator Mcshield.exe : McAfee mfeann.exe : McAfee ServiceLayer.exe : Nokia Connectivy NclUSBSrv.exe : Nokia Pc Suite NclRSSrv.exe : Nokia PC Suite Konu alıntı olup bilgilendirme içindir. ww.uydulife.tv
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|