11.07.10, 14:16 | #1 |
Erzurum Kadayıf Dolması
MALZEMELER 200 gr ceviz 2 1/2 su bardağı toz şeker ½ kg burma kadayıf 4 adet yumurta 2 ½ su bardağı su ½ adet limon 1 su bardağı süt 1 ½ su bardağı sıvıyağ (kızartmada kullanmak için) 200 gr kaymak HAZIRLANIŞI Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz yerleştirin, dolma sarar gibi sarın Başka küçük bir kapra süt ve yumurtayı çırpın Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin Ilınması için kenara alın Kızarttığınız kadayıf dolmalarınızı sıcakken ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve ceviz ile süsleyin ww.uydulife.tv
__________________
Hersey çok oLunca ucuzLar Edep Bunun Aksinedir, O çoğaLdıkca değeri Artar Konu orkidee tarafından (11.07.10 Saat 15:52 ) değiştirilmiştir.. |
|
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|