![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 |
![]() Bir Dönüş İçin Kaç Gidiş Gerek?
![]() Şehr-i İstanbul;dan payımıza düşendi aşk Ellerimi bıraktığın yerden başlıyorum ; Bekleyişlerimin ardındaki zayıf kadın rolünden Uzaklaşmaya ; Kendimle uzlaşmaya ; Gittin ; Şiirlerindeki kadınlar gibiydi gidişin ![]() Özenti düşlerle kaplı çoğul yalnızlığına Göç etti şair duruşun; Gitmek istediğin yer Vardığın yer miydi acaba bilmek isterdim. Sen hep benim en yanımdın oysa ![]() Gidişlerine susturdun beni ![]() Ağlamalarımı yasakladın ardından ; Veda değildi ![]() Kavuşmaları ertelemek içindi gidişin; Gidişlerine iklimsiz üşüyen ellerimi Kavuşturduğunda ellerine ![]() Yeni bir şiire başladığını sanırdım hep ![]() İstanbul sağanağa boyanırdı ![]() Bir kavuşma için yaşanmalı mıydı hep bu gidişler ![]() Gittin ; kente vedaydı suskunluğun; ![]() Gittim; İçime sıcak üşüyen ellerini Bir kent kalabalığında unuttuğumu mu sandın yoksa ![]() Şiirlerimdeki kadınlar gibi miydi Gidişim ? Bir adım kaldı sandım bir adım gerimde ![]() Oysa ![]() Bir hayattı gözlerinde beklettiğim Yarını taşıyan bugünsüzlüğünde Bir adın kaldı sandım bir adım ötemde ![]() Oysa ![]() Attığım her adımda sinemi parçalayan hasretindi adın Sıfat bilip de adıma adını ![]() Düştüm yollara Ardımda şehr-i İstanbul ![]() Şimdi söyle ![]() Sen hep aşk söylersin ![]() Her şeyi aşka vardırırsın Kurduğun cümleleri ilk bende ıslatırsın ![]() Şairliğine kılıf uydurmaya çalışırken herkes ![]() Sen kendine Gözlerimden bir dünya kurarsın dizelerinde Dizlerinde soluklanan çocukluğuma sarılırsın sendeki idamlık hüznü asınca kendini Ben hiç İstanbul olamadığımı düşünürüm sevgine ![]() Sen Marmara’da yüzdürürken küllerini ömrümüzün Hiç düşündün mü ![]() Bir çocuk nasıl atardı ilk adımını Sevdaya doğru ; Üstelik bilmezken bilinmezken sevda ![]() eksik dağarcığında Yürüdüğünde ![]() aşka kaç gömlek fazla gelirdi yüreği ![]() Ya da kaç yaş küçülürdü Ben sende attım ilk adımımı ![]() Sevdaydı ![]() ![]() Çocuk yüreğimi kanatandı kalemin Sonra sarıp sarmalayan Ben en çok ![]() Omzuna yasladığımda yorgun başımı ![]() Gözlerime yerleşip içinde tereddütler arayan bakışlarına verdim cevabımı ![]() Şehirde bir çocuk daha sevdadan geliyor evine ![]() Şimdi git ![]() yoksa gitme diyeceğimden korkuyorum ![]() Gittim Tereddüt aramadım hiç gözlerinde ![]() Cevapta Kendimdi aradığım ; Ve bulduğum Bulduğum kendime ant içtim ; Gözlerindeki tereddütsüzlüğümü Ben hep gözlerinden giriş yapardım ya kentine ![]() sen daha bir İstanbul olurdun o zaman Şimdi düşünüyorum da ![]() İstanbul biraz da sen varsın diye güzel Hani demiştim ya ![]() Bazen çekip gidebilmeli Terk edebilmeli gerektiğinde bu şehri ![]() Kız kulesi ![]() Boğazından geçip yutkunabilmeli gidişleri Aşkın adressizliğiyse yüreğe yol gösteren ![]() Bazen gidiş sunabilmeli hayata dönüşler için Bazen yeni fetihlere fatih olabilmeli Gittim … şiirlerimdeki kadınlar gibi mi ? Herkes sana hayrandı ![]() Gülüşüne hüznü ![]() Bir ben miydim ![]() Ömründe beklettiğin ![]() Bunca yıl sustuğun ben miydim ! Hayat ne tuhaf ![]() Aramızda mayın döşeli yollar olduğunu bile bile ![]() Gülüşlerimize kahkahalar ekliyoruz Gün telaşı yaşanırken sevgisiz yüreklerde ![]() Biz bir ömrü beklemeye koyuluyoruz Senle aşk ![]() Bildiğim tüm ezberleri unutmaktır biraz da Bekliyorum… beklettiğinim Sen hiç gitmedin ki ! ww.uydulife.tv
|
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
bir dönüş için kaç gidiş gerek? |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|