..:: BİLGİ VADİSİ ::.. BİLGİ VADİSİ RSS   TWİTTER   BİLGİ VADİSİ FORUM FACE GRUBU  

Anasayfa Kimler Çevrimiçi Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   ..:: BİLGİ VADİSİ ::.. > BAYANLAR BÖLÜMÜ > YEMEK TARİFLERİ > Sebze Yemekleri
Google

   

 
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Köz Patlıcanlı Karnıyarık
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1625

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Eski 28.06.10, 01:15   #1
sansar
 
sansar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
 
Üye Numarası: 2752
Üyelik tarihi: 27.12.2009
Yaşım: 56
Mesajlar: 3.980
Konular: 2849
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 25
Rep Puanı : 764
Rep Seviyesi : sansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to behold
Aktivite
Level: 47 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 116 / 1166
Güç: 1326 / 51062
Tecrübe: 65%

İletişim
Standart Köz Patlıcanlı Karnıyarık


Malzemeler :

6 Patlıcan
300 Gr. Kıyma
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Tatlı K. Biber Salçası
3 Biber
5 Domates
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz
Değirmen Karabiber

Pilavı İçin:

2 Su B. Pirinç
3 Çorba K. Arpa Şehriye
1 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
Tavuk Suyu
Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları közleme aparatında, yarı kıvamda közleyin. Ocak üzerinde ya da fırında da közleyebilirsiniz. Ocağın en büyük gözünde yüksek ısıda közleyin. Kabuklarını soyun. Fırın kabına dizin ve hepsini boydan tamamen açılmayacak şekilde yarın. Soğanı, sarımsağı doğrayın. Tencereye sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın. Kavurduktan sonra kıymayı ilave edin.

Biberi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak doğranmış domatesi ekleyip karıştırın. Sıcak suyunu da ekleyip sos kıvamına getirin. Ardından süzgeçle süzün ve suyunu sos yapmak üzere ayırın. Süzülen iç harcı tekrar havasına alın. Doğranmış maydanozu da koyup karıştırın.

İç harcı da patlıcanların içine paylaştırın. Üzerlerine doğranmış domates ve biberlerden yerleştirin. Süzgeçle ayırdığınız iç harcın suyunu kepçeyle patlıcanların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Pilavını hazırlarken; tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyeyi, pirinci kavurun. Tavuk suyunu ve yeteri kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da atın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pilav pişince baton kek kalıbına alın. Servis tabağına ters çevirin. Karnıyarıkları da yanına yerleştirip servis edin.Köz Patlıcanlı Karnıyarık
ww.uydulife.tv
__________________






sansar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 28.06.10, 14:21   #2
orkidee
V.İ.P. ÖZEL ÜYE
 
orkidee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
 
Üye Numarası: 1533
Üyelik tarihi: 31.10.2009
Nereden: ALmanya
Mesajlar: 575
Konular: 344
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 16
Rep Puanı : 75
Rep Seviyesi : orkidee will become famous soon enough
Aktivite
Level: 22 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 525
Güç: 191 / 23245
Tecrübe: 1%

İletişim
Standart

paylasim icin tskrler
emegine saglik
ww.uydulife.tv
__________________






Hersey çok oLunca ucuzLar
Edep Bunun Aksinedir,
O çoğaLdıkca değeri Artar




orkidee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Dizayn ve Kurulum : Makinist
Forum SEO by Zoints

E-Marine Education | Vbulletin | Tosfed |
www.bilgivadisi.biz   www.bilgivadisi.biz