28.06.10, 01:15 | #1 |
Köz Patlıcanlı Karnıyarık
Malzemeler : 6 Patlıcan 300 Gr. Kıyma 1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Tatlı K. Biber Salçası 3 Biber 5 Domates 1 Tutam Maydanoz Sıvıyağ Tuz Değirmen Karabiber Pilavı İçin: 2 Su B. Pirinç 3 Çorba K. Arpa Şehriye 1 Çorba K. Tereyağı Sıvıyağ Tavuk Suyu Tuz Hazırlanışı Patlıcanları közleme aparatında, yarı kıvamda közleyin. Ocak üzerinde ya da fırında da közleyebilirsiniz. Ocağın en büyük gözünde yüksek ısıda közleyin. Kabuklarını soyun. Fırın kabına dizin ve hepsini boydan tamamen açılmayacak şekilde yarın. Soğanı, sarımsağı doğrayın. Tencereye sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın. Kavurduktan sonra kıymayı ilave edin. Biberi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak doğranmış domatesi ekleyip karıştırın. Sıcak suyunu da ekleyip sos kıvamına getirin. Ardından süzgeçle süzün ve suyunu sos yapmak üzere ayırın. Süzülen iç harcı tekrar havasına alın. Doğranmış maydanozu da koyup karıştırın. İç harcı da patlıcanların içine paylaştırın. Üzerlerine doğranmış domates ve biberlerden yerleştirin. Süzgeçle ayırdığınız iç harcın suyunu kepçeyle patlıcanların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pilavını hazırlarken; tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyeyi, pirinci kavurun. Tavuk suyunu ve yeteri kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da atın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pilav pişince baton kek kalıbına alın. Servis tabağına ters çevirin. Karnıyarıkları da yanına yerleştirip servis edin.Köz Patlıcanlı Karnıyarık ww.uydulife.tv
__________________
|
|
28.06.10, 14:21 | #2 | |||||||||
V.İ.P. ÖZEL ÜYE
Üye Numarası: 1533
Üyelik tarihi: 31.10.2009
Nereden: ALmanya
Mesajlar: 575
Konular: 344
Rep Gücü : 16
Rep Puanı : 75
Rep Seviyesi :
Level: 22 [] Paylaşım: 0 / 525 |
paylasim icin tskrler
emegine saglik ww.uydulife.tv
__________________
Hersey çok oLunca ucuzLar Edep Bunun Aksinedir, O çoğaLdıkca değeri Artar |
|||||||||
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|