..:: BİLGİ VADİSİ ::.. BİLGİ VADİSİ RSS   TWİTTER   BİLGİ VADİSİ FORUM FACE GRUBU  

Anasayfa Kimler Çevrimiçi Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   ..:: BİLGİ VADİSİ ::.. > BAYANLAR BÖLÜMÜ > YEMEK TARİFLERİ > Sebze Yemekleri
Google

   

 
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sandal Sefası
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
462

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Eski 28.06.10, 01:09   #1
sansar
 
sansar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
 
Üye Numarası: 2752
Üyelik tarihi: 27.12.2009
Yaşım: 56
Mesajlar: 3.980
Konular: 2849
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 25
Rep Puanı : 764
Rep Seviyesi : sansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to beholdsansar is a splendid one to behold
Aktivite
Level: 47 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 116 / 1166
Güç: 1326 / 51063
Tecrübe: 65%

İletişim
Standart Sandal Sefası




MALZEMELER (4 kişilik)

* 4 adet patlıcan
* 250 gr. sotelik et
* 2 adet domates
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* Tuz, karabiber, kekik, pulbiber

TARİF

1. Eti yıkayıp tencereye koyun. Ocakta suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekince üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup içine 2 adet sarımsak doğrayın ve kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat, etler tekrar suyunu çekene kadar pişirin.

2. Daha sonra tereyağı ve sıvı yağını ekleyin. İnce doğranmış soğanı, tuzu ve sivri biberin tekini doğrayıp soğanlar kavrulana kadar pişirin. 1 adet somatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Domates, kekik ve pulbiberi ilave ederek 1-2 dakika daha kavurup ocağı kapatın.

3. Etler pişerken patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Her patlıcanı bıçakla ortasından yarın (malzemeleri daha sonra bu yarığı açarak yerleştireceğiz). Sıvı yağ ile iyice her tarafını yağlayın. Tercihen yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

4. Patlıcanları yayvan ve derin olmayan bir tencereye alın. Yarık tarafını bir çatal yardımıyla açın. İçine hazırladığınız etli harçdan koyun. Üzerine domates ve biber dilimleri yerleştirin.

5. Bir kaseye salça, tuz ve yaklaşık (kullandığınız tencereye göre değişir) 2 bardak kadar sıcak su ilave edin. Patlıcanların üzerini geçmeyecek şekilde kenardan suyu ilave edin.

6. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte patlıcanların üzerindeki biber ve domatesler rengini değiştirene kadar pişirin. Pilav ve cacık eşliğinde afiyetle yiyin...
ww.uydulife.tv
__________________






sansar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Dizayn ve Kurulum : Makinist
Forum SEO by Zoints

E-Marine Education | Vbulletin | Tosfed |
www.bilgivadisi.biz   www.bilgivadisi.biz