..:: BİLGİ VADİSİ ::.. BİLGİ VADİSİ RSS   TWİTTER   BİLGİ VADİSİ FORUM FACE GRUBU  

Anasayfa Kimler Çevrimiçi Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   ..:: BİLGİ VADİSİ ::.. > BAYANLAR BÖLÜMÜ > YEMEK TARİFLERİ > Tatlı & Turşular
Google

   

 
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Salatalık Turşusu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
675

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Eski 12.09.09, 16:26   #1
köroğlu
ONURSAL YÖNETİCİ
 
köroğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
 
Üye Numarası: 4
Üyelik tarihi: 16.07.2008
Nereden: Bursa
Mesajlar: 1.873
Konular: 45
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 22
Rep Puanı : 401
Rep Seviyesi : köroğlu is just really niceköroğlu is just really niceköroğlu is just really niceköroğlu is just really niceköroğlu is just really nice
Aktivite
Level: 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 876
Güç: 624 / 42069
Tecrübe: 4%

İletişim
Standart Salatalık Turşusu

SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi)
Malzemeler:

•1 kilo kornişon salatalık
•su (mümkünse kaynak suyu)
•4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
•1 çorba kaşığı toz şeker
•10 diş sarımsak
•2 çay bardağı sirke
•10-12 al maydanoz



Yapılışı;

1.Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
2.Salatalıkları kavanoza doldurun.
3.tuzunu uzerine ilave edin
4.Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
5.Sirkeyi içine boşaltın.
6.Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
7.Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
8.Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.
ww.uydulife.tv
köroğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Dizayn ve Kurulum : Makinist
Forum SEO by Zoints

E-Marine Education | Vbulletin | Tosfed |
www.bilgivadisi.biz   www.bilgivadisi.biz