26.04.09, 23:39 | #1 |
Kayseri Tandir böregi
TANDIR BÖREGi
Hamur icin ; -8 su bardagi un -3 su bardagi su -4 yemek kasigi zeytin yagi -2 yemek kasigi yogurt -250 gr tereyag (eritilmis) -2 yemek kasigi tahin -2 kahve kasigi tuz Harci icin; -500 gr kiyma -2 orta boy sogan -yarim demet maydanoz -2 yemek kasigi zeytin yagi -1 cay kasigi kirmizi pul biber -1.5 tatli kasigi tuz -1 yumurta ve cörek otu Hazirlanisi; tahin ve yag haric tüm malzeme ile(un ve tuz birlikte elenerek) yumusak bir hamur hazirlayin. üc parcaya ayirip her birini yuvarlak hale getirin,Hamurlari unlanmis bir masada oklava ile yarim cm kalinliginda ve 40 cm capindaResimdeki gibi acin. eritilmis ve sogumus olan tereyagini tahinle iyice karistirip bölüstürerek,üc Hamura firca ile sürün ve rulo seklinde sarip kendi cevresinde döndürerekSpiralbicimde sarin.Hamurlari bir kaba dizip üzerini strec filmle kapayarak,buzdolabinda 1-2 saat dinlendirin. Harci icin sogan ve maydanozlari incecik kiyin,Zeytin yagini tavada kizdirip soganlari ilave edin ve pembelesinceye kadar kavurun.Kiyma,tuz,biberi ekleyip karistirarak 5 dk kavurun.Maydanozlarida ekleyip atesten alin.(sogumaya birakin) dinlenmis hamurlari,unlanmis masada oklavayla yarim cm kalinliginda büyük firin tepsiniz icin acin,yaglanmis tepsinize ilk katini serip üzerine harcin yarisini ilave edin,diger hamuru acip ayni islemi tekrarlayin,ucuncu olarak actiginiz hamuru üzerlerine kaplayip tepsiden tasan hamurlari kesin yumurta sürüp cörek otu serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firininizda yaklasik 35 dk üzerleri kizarana kadar pisirin. ww.uydulife.tv
__________________
|
|
26.04.09, 23:39 | #2 | |||||||||
ONURSAL YÖNETİCİ
Üye Numarası: 98
Üyelik tarihi: 18.08.2008
Nereden: Bilgivadisi
Yaşım: 43
Mesajlar: 3.763
Konular: 1822
Rep Gücü : 29
Rep Puanı : 950
Rep Seviyesi :
Level: 46 [] Paylaşım: 114 / 1142 |
ww.uydulife.tv
__________________
|
|||||||||
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|