Açıklama :
Afyon yoresinin vazgecilmez lezzetlerinden bir tanesi..Kahvalti sofralariniza,kisa zamanda hazirlayabileceginiz guzel bir alternatif.Soyle sicak sicak uzerine tereyagi surerek bi deneyin derim:
Kullanılan Malzemeler:
Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
N/A
- Yarim kg sulu yogurt
- Yarim su bardagi hashas(istege gore arttirilabilir)
- Bir su bardagina yakin siviyag
- Bir cay bardagina yakin toz seker
- Bir yemek kasigi karbonat
- Bir cimdik kabartma tozu
- Aldigi kadar un
- Bir corba kasigi tuz
- Uzeri icin;1 yumurta sarisi,2 corba kasigi sulu yogurt
- Susam,corek otu
Tarifin Hazırlanışı
- Yogurdun icine karbonat ve kabartma tozunu ekliyoruz,guzel guzel kabariyor
- Bu arada hashasi yikayip suzuyoruz.Daha sonra yogurdun icine hashasi ve diger malzemeleri ekleyip karistiriyoruz.Kulak memesi kivaminda bir hamur olacak.Unlanmis firin tepsisine hamurumuzu aliyoruz,yuvarlak seklini koruyarak hafifce bastiriyoruz.Uzerine yogurtla karistirdigimiz yumurta sarisini suruyoruz.Susam ve corekotunu serperek once dusuk isida(160 civari)yaklasik 20 dk,daha sonra da 175 derecede yaklasik 15 dakika pisirerek firini kapatiyoruz.Firindan firina degisir ,burada dereceler daha farkli oldugu icin ben yaklasik olarak soyledim,ara ara kontrollu olarak pisirirsiniz zaten.(ilk 15 dakika firinin kapagini acmamak lazim,diger hamurisleri icin de gecerli..)Pistikten sonra hemen firindan almayin 10 dk daha firinda kalsin.Cikartinca da hemen yenmeyecekse kagit havlu ve beze sarip bekletebilirsiniz.Afiyet olsun...alıntı