..:: BİLGİ VADİSİ ::.. BİLGİ VADİSİ RSS   TWİTTER   BİLGİ VADİSİ FORUM FACE GRUBU  

Anasayfa Kimler Çevrimiçi Bugünkü Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   ..:: BİLGİ VADİSİ ::.. > BAYANLAR BÖLÜMÜ > YEMEK TARİFLERİ > Hamur İşleri
Google

   

 
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ramazan piidesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
759

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Eski 26.04.09, 23:37   #1
akbay022
ONURSAL YÖNETİCİ
 
akbay022 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
 
Üye Numarası: 98
Üyelik tarihi: 18.08.2008
Nereden: Bilgivadisi
Yaşım: 43
Mesajlar: 3.763
Konular: 1822
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 29
Rep Puanı : 950
Rep Seviyesi : akbay022 is a splendid one to beholdakbay022 is a splendid one to beholdakbay022 is a splendid one to beholdakbay022 is a splendid one to beholdakbay022 is a splendid one to beholdakbay022 is a splendid one to beholdakbay022 is a splendid one to beholdakbay022 is a splendid one to behold
Aktivite
Level: 46 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 114 / 1142
Güç: 1254 / 54570
Tecrübe: 71%

İletişim
Standart Ramazan piidesi

Kullanılan Malzemeler:Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
Easy
Kaç Kişilik
N/A
  1. Malzemeler :
  2. 4 su bardagi ekmeklik un veya beyaz un
  3. 1 paket yas maya
  4. 2 çorba kasigi siviyag
  5. 1 su bardagi ilik su
  6. 1/2 su bardagi ilik sût
  7. 1 tatli kasigi tuz
  8. 1 tatli kasigi seker
  9. üzeri için :
  10. 1 adet yumurta sarisi
  11. 1 yemek kasigi siviyag
  12. 3 yemek kasigi süt
  13. susam, çôrekotu
Tarifin Hazırlanışı
  1. Derin bir kap içeresine unu, mayayi sekeri, tuzu eleyelim. Un karisimin ortasini havuz seklinde açip siviyagimizi, suyumuzu sütûmüzü koyalim isterseniz elinizle isterseniz mikserinizin hamur yogurma ucu ile karisimimizi yavas yavas karistiralim. daha sonra hizli devirde karistirmaya devam edlim.
  2. Hamurumuzu hazir oldugunda üzerine bir kapak veya bir bez ile örtüp ilik bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya birakalim.
  3. 1 saat sonunda hamurumuzu 2 misli oranda kabarmis olacak. Bir tahta kasik yardimiyla hamurumuzu çok yavas harekletlerle karistirarak üzerindeki bu kabarakli almamiz gerekiyor.
  4. Firin tepsimizi biraz unluyap isterseniz çok az margarinde sürebilirsiniz daha sonra hamurumuzu tepsimize alalim. üzeri için sût, siviyag ve yumurta sarisini karistirip hazirladiktan sonra elimizi bu karisima biraz islatip tepsideki hamurumuza pide seklini veriyoruz.
  5. Hazir olan pide hamurumuzun üzerine baklava deseni verelim.Pide hamurumuzu hazir tepsimizin üzerini örtüp tekrar 20-30 dk kadar mayalanmaya birakiyoruz.
  6. Son mayalanma isleminden sonra pide hamurumuzu üzerine yumurtali harcimizdan sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
  7. önceden isitilmis 200° firinimizda üzeri kizarana kadar pisiriyoruz.
  8. Iftar vaktinde hazirlamanizi tavsiye ediyorum. Sicacik daha güzel olur
ww.uydulife.tv
__________________
akbay022 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Dizayn ve Kurulum : Makinist
Forum SEO by Zoints

E-Marine Education | Vbulletin | Tosfed |
www.bilgivadisi.biz   www.bilgivadisi.biz