26.04.09, 22:55 | #1 |
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
1 adet limon 2 adet iri patates 2 adet küçük havuç 20 adet arapacık soğan 2 kilo kereviz yarım çorba kaşığı un yeteri kadar tuz Yapılışı Kerevizler bir parmak kalınlığında yassı olarak kesilir. Etrafı bıçakla alınır. Ortası, bıçağın ucu ile küçük ceviz büyüklüğünde çıkarılır. Limonlu soğuk su içine konur. Böylelikle, kereviz temizlenmiş olur. Yukarıda yazılı olan sebzeleri küçük soğan büyüklüğünde hazırlayıp, kerevizi koyduğunuz limonlu suya koyunuz. Bir defa haşlayıp süzgece çıkarınız. Sonra pişireceğiniz kaba koyunuz. Tuz, yarım limon, sulandırılmış un, zeytinyağı, 3 su bardağı su ve üzerine ıslatılmış yağlı kağıt koyup harlı ateşte pişiriniz. ww.uydulife.tv
__________________
|
|
Bookmarks |
Etiketler |
zeytinyağlı kereviz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|