Fırın Poşetinde Kuzu Tandır
Malzemeler: - 1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)
- Marine Malzemeleri:
- 2-3 baş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- tuz, karabiber
- arzuya göre kekik
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- birkaç defne yaprağı
- Ayrıca:
- 4-5 patates
- 2-3 havuç
- 5-6 biber
Hazırlanması:
- Soğanları irice halka şeklinde doğrayın. Saımsakları da doğrayın. Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin.
- Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin. Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin.
- Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın. (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın.)
- Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin.
not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun.