26.04.09, 20:45 | #1 |
Buğday çorbası
Malzemeler 1 su bardağı buğday 10 su bardağı su 100 gr kıyma 1 küçük soğan karabiber 3 tablet et bulyon Terbiyesi 3 yemek kaşığı un 3 yenek kaşığı yoğur 1 su bardağı su Üzeri için 1-2 kaşık tereyağ toz biber Yapılışı Bir bardak buğdaya, on bardak su yeterli olacaktır bunu düdüklüde 20dk pişirin. Kıymanın içine soğan rendeleyin karabiber ve bir bulyonu içine ufalayıp yoğurun meşeden biraz küçük köfteler haline getirin. Buğday piştikten sonra içine köfteleri atın köfteler pişene kadar biraz daha kaynatın. Bunun içine 2 bulyonu daha ufalayın. Terbiyesini bir başka kapta iyice çırparak karıştırın, çorbadan bir kaç kepçe katarak karıştırıp bütün terbiyeyi çorbanın içine dökün ve karıştırın. Bardak ölçüleri farklı olabilir eğer çok koyu bir kıvam aldıysa biraz daha sıcaksu ekleyip çorbayı istenilen kıvama getirebilirsiniz. Bir başka kapta tereyağı eritip toz biberi içine atın kaseye koyduktan sonra üzerine 1 kaşık dökebilirsiniz. Arkadaşıma gittiğimde içmiştim çok hoşuma gitti ve bende evde yaptım. Bu tarif 4 kişilik bir aile için çok gelebilir bunu yarıya indirerek pişirin. Afiyet olsun.... ww.uydulife.tv
__________________
|
|
Bookmarks |
Etiketler |
buğday çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|