07.06.11, 01:42 | #11 |
11Vaiyet) Hz Fatıma`yı (ra) Örnek Alın
Hz Ali (ra) anlatıyor: Fatıma (ra)`nın el değirmeni ile un öğütmekten elleri acıyorduBu acıdan dolayı, bir hizmetçi ihtiyacını arzetmek maksadıyla, Peygamberimiz aleyhisselama şikayette bulunmaya geldiResulullah aleyhisselama un geldiğini de haber almış, fakat bu undan kendisine bir hisse düşmemiştiBu hususu Hz Aişe (ra)`ya söylediAllah`ın Resulü eve gelince Aişe (ra) meseleyi kendilerine bildirdiBunu üzerine Peygamberimiz aleyhisselam bize geldiBiz yatmış bulunuyordukGeldiğini görünce kalkmaya başladıkResulullah aleyhisselam: -Yerinizde kalınız buyurdu ve Fatıma ile benim aramda oturduAyağı karnıma değmişti de serinliğini hissediyordum Hemen buyurdular ki: -İstediğinizden daha hayırlısını size haber vereyim mi? Yatmaya gittiğiniz vakit 33 defa Sübhanellah, 33 defa Elhamdülillah, 33 defa Allahüekber deyinBu, sizin için istediğiniz hizmetçiden daha hayırlıdır (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi) alıntı ww.uydulife.tv
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|