22.08.09, 01:00 | #1 |
Dreambox 8'li DiseqC Ayarları Resimli Anlatım
ALINTI :POWER
Dreambox 8'li DiseqC Ayarları Resimli Anlatım Linux cihazlarda artık yaygın şekilde kullanılan 8 'li Diseqc ve ayarlarını resimli şekilde açıklamaya çalışalım anlatım dreambox 500s modelinde uygulanmıştır . Cihazımızda uydu yapılandırma diseqc ayarları menüsüne giriyoruz ve resimde görüldüğü gibi kullandığımız diseqc tipini kumandamızdan OK tuşuna basarak seçiyoruz . Bu anlatımda 8'li diseqc kullandığımız için standart dışı yapılandırmayı seçiyoruz . Diseqc tipini seçtikten sonra uydularımızı sırası ile diseqc girişlerine bağladığımız şekilde seçiyoruz . Not: Burada dikkatedeceğimiz nokta diseqc' de 1. girişe taktığımız uydumuzu Lnb 0 dan başlayarak sıralıyoruz . Resimde görüldüğü gibi 5 uydu ekli durumda fakat daha fazla uydu eklemek için kumandamızdan sarı tuşa basıyoruz veya resimde işaretlediğim Yeni butonuna tıklıyoruz . Diseqc'ye taktığımız uyduları burada sıraladıktan sonra Lnb ayarlarına geliyoruz resimde görüldüğü gibi Lnb 0 kısmına gelip kumandamızdan OK' basıyoruz . Bu bölümde yapacağımız bir ayar yok kumandamızdan mavi tuşa basıyoruz veya sonraki sayfa butonuna gelip kumandamızdan Ok' basıyoruz . Lnb Ayarları Bu bölüm ayarları çok önemlidir diseqc'deki her giriş için resimlerdeki ayarları yapın . 1. Giriş Ayarları: Diseqc'de 1. girişe taktığımız uydumuz için ayarlar resimdeki gibi olmalıdır . 2. Giriş Ayarları: Diseqc'de 2. girişe taktığımız uydumuz için ayarlar resimdeki gibi olmalıdır . 3. Giriş Ayarları: Diseqc'de 3. girişe taktığımız uydumuz için ayarlar resimdeki gibi olmalıdır . 4. Giriş Ayarları: Diseqc'de 4. girişe taktığımız uydumuz için ayarlar resimdeki gibi olmalıdır . 5. Giriş Ayarları: Diseqc'de 5. girişe taktığımız uydumuz için ayarlar resimdeki gibi olmalıdır . 6. Giriş Ayarları: Diseqc'de 6. girişe taktığımız uydumuz için ayarlar resimdeki gibi olmalıdır . 7. Giriş Ayarları: Diseqc'de 7. girişe taktığımız uydumuz için ayarlar resimdeki gibi olmalıdır . 8. Giriş Ayarları: Diseqc'de 8. girişe taktığımız uydumuz için ayarlar resimdeki gibi olmalıdır . Lnb ayarlarımızı bitirdik fakat linux cihazların birçoğu diseqc seçebiliyor bu ayarlar ile sorun yaşayanlar ; Lnb0-Lnb1-Lnb2-Lnb3 için diseqc tekrarını 1 seçsinler Lnb4-Lnb5-Lnb6-Lnb7 için diseqc tekrarını 2 seçsinler Bu yapılandırma genelde sorunsuz çalışır fakat cihaza veya diseqc'ye göre aşağıdaki seçenekler işaretli veya işaretsiz daha iyi verim alınabilir . 6-Sıralama Tekrarı 7-Komutlar Takası 8-Hızlı Diseqc ww.uydulife.tv
Etiketler |
dreambox 8'li diseqc ayarları resimli anlatım |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|