11.07.09, 10:53 | #1 |
Mevzu Derin Satırlarda..
Koca çınar,
Dev gibi duruyorsun ya karşımda Heybetinden korktuğumu sanma Asil duruşun, Gam,keder yıkamamış seni Hep şükretmesini bilmişsin…” Edebi fütursuzcaydı ihtiyarın.Feyiz almak değildi kurgusu.Bir hayli haylazdı çocukken.Elinde sapanı,ağzında çiklet ,küfür düşmezdi dilinden. Ah akşamlar.. mevzu derin yine satırlarında ne yaşadıysa,yaktı her sigarasında.. kuralları yoktu öyle sevimli de değildi eli öpülesi Közlenmiş sevdalardı onunkisi..Görmüş geçirmişti..Efe gibiydi mübarek..Bi de alıp gidebilseydi yanına gençliğini.. Sonsuz karanlıkların katilleriydi dostları.Hani katil dediysek,öyle adam kesen cinsten değildi..Olur ya hani?Bakkalın,manavın,kasabın,komşularının efendileri. Şahaneydi sesi.Bayılırdı eski türk filmlerine.Bıyıkları Ayhan ışık’tı.Serseri hâli Sadri Alışık.Ud taksiminden mahallenin meyhanesinde arkadaşı çalar,bizimkisi söylerdi.İyice güzelleşince kafası,masanın üzerinde sızar kalırdı.. Saklı dururdu odasında eşinin resmi.Az çektirmemişti hani merhumeye.Yine de öyle çok severdi ki…Dört takla atmamış mıydı kazanmak için kalbini?En büyük sitemi de zamansız bırakıp gitmesineydi. Heyhat! Yer misin gök müsün bu koca cihanda?Ne yer ne gök..Bitecek benim de ömrüm,hikayem bitince… --Ne diyorsun yer var mı bana gölgende? --Sen yer mi istiyorsun benim hanemde? --İşe yaramazın tekiydim tamam kabul.Bilirsin kalbim temizdir benim. --Peki…Cevabı hikayenin başında… ww.uydulife.tv
|
|
Bookmarks |
Etiketler |
mevzu derin satırlarda.. |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|