18.12.11, 02:45 | #51 |
EZBERLEMİŞİM
Hayatta ne varsa acıdan yana Su gibi içmişim ezberlemişim Ne dersler almışım hasretten yana Kendimden geçmişim ezberlemişim Ezbere bilirim ayrılıkları Ezbere bilirim yalnızlıkları Söyletmeyin bana o şarkıları Dağlara yazmışım ezberlemişim Kanımla yazmışım ezberlemişim Yolcusu olmuşum ne gurbetlerin Şairi olmuşum ne hasretlerin Sırtıma vurulan ihanetlerin Resmini kalbime mühürlemişim Tepeden tırnağa ezberlemişim. Ahmet Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
18.12.11, 02:45 | #52 | |||||||||
Üye Numarası: 9499
Nereden: Adana
Konular: 6809
Rep Gücü : 10
Rep Puanı : 570
Rep Seviyesi :
Level: 63 [] Paylaşım: 313 / 1569 |
Fenerli Sokak
Fenerli Sokak'ta gün altıda batar Bir başka renge bürünür Fenerli Sokak Fenerli Sokak'ta bütün adamlar Konuşurlar benim gibi hep susarak Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum. Yağmurlar yağmaya görsün Meyhanelerde cümbüş Sen orada kimleri görürsün Ben gibi sevdaya tutulmuş, düşmüş Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum. Kesilir çocuk sesi, kadın sesi Fenerli Sokak'ta yanınca ışıklar Benim gönlümde bir sarhoş neşesi Bana ümitler taşır bu sakin akşamlar Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum. Dönemem bir adım geriye Biraz ötede belki sen varsın Boşver aldırma sen hiç kimseye Yolun düşerse beni meyhanede ararsın Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum Biraz da seninle dolaşalım bu sokağı Aşkımı kaldırımlardan, parke taşlarından sor Tanımaz gözlerim senden daha uzağı Sensiz olmak senle olmaktan da zor Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum. Seni Fenerli Sokak'ta bekliyorum Gönlüm Ümit pınarı, yüreğim sabır taşı Bugün olmazsa yarın geleceksin biliyorum Seneler silemeyecek asla bu aşkı Seni Fenerli Sokak'tan daha çok seviyorum... Ahmet Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
18.12.11, 02:45 | #53 | |||||||||
Rep Seviyesi :
Gacikmiş Borç
Adana'ya bir gün yolun düşerse Beni bitpazarında ara Bil ki anıları bir sandığa koyup Haraç-mezat satıyorumdur Sana yazdığım şiirleri Bir kadeh şaraba değişiyorumdur Berlin'e yolun düşerse bir gün Metrolarda beni ara Kayıp çocuklar gibi ağlıyorumdur Adını duvarlardan siliyorumdur İstanbul'a yolun düşerse bir gün Kadıköy'de beni ara Ben de seni arıyorumdur Sevdiğimi söyleyecektim sana Seni bekliyorumdur Ahmet Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
18.12.11, 02:46 | #54 | |||||||||
Rep Seviyesi :
GEL
'Gelmezsen yeminli gülmez talihim Senin ellerinde ölüm tarihim' Geçmiş zamanları sildim takvimden Sana ayarladım bütün saatleri Sana hazırladım bütün yarınları Gel! Bütün papatyalı sokakları sereceğim ayaklarına Bütün gecelere bembeyaz elbiseler giydireceğim Bir yastık gibi hazır kollarım ipek uykularına Gel! Gözlerim tetikte dönüşünü bekliyor Ellerim sana yaşanmamış mutluluklar örüyor Bir kuş gibi bırakacağım kalbimi avuçlarına Gel! Dudaklarında dudaklarımın tuzu Bakışlarında yüreğimin buzu Ayak sesinde mutluluğun dizi çözülsün artık Gel! Çoktan tutuşmaya hazır seninle Bu can bu beden bu yürek yangını kül Kapıda zil masamda mum vazomda gül Seni bekliyor Gel! İçimde bir telaş bir heyecan bir düğün Sevinçten ölmezsem eğer döndüğün gün Seninle yepyeni bir tarih yazacağım Gel! Ahmet Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
18.12.11, 02:46 | #55 | |||||||||
Rep Seviyesi :
Gidebilirsin
Madem ki içinde o ateş söndü Bir daha yakmadan gidebilirsin Aklımda kalmasın bu son bakışlar Yüzüme bakmadan gidebilirsin Yıllardır verdiğin kederi görme Üstüme yıktığın kaderi görme Ömrümden çaldığın günleri görme Beni de görmeden gidebilirsin Sen düşün yaranı kimler saracak Sen düşün gönlünü kim avutacak Bir an önce kaybol oldu olacak Bir veda etmeden gidebilirsin Demek ben suçluyum bir tek sen haklı Ben zalim bir düşman sense zavallı En güzeli alıp beni asmalı Beni affetmeden gidebilirsin Zorlama kendini veda etmeye Zorlama gözünden yaşlar dökmeye Mecbur da değilsin birşey demeye Hiç bir şey demeden gidebilirsin.... Ah met Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
18.12.11, 02:46 | #56 | |||||||||
Rep Seviyesi :
Gidenlerden Kalanlara
Ne şarkılar yazdık- biz ne şiirler Hiç kimse sevmeden ölmesin diye Ne ağıtlar yaktık ne çok türküler İçimizde umut bitmesin diye Kağıt yürek oldu kalem sevgili Yaşadık sevdaya barışa deli Uzattık düşmana-dosta bu eli Çocuklar savaşı görmesin diye Taş mıdır- kaya mı gönül kapınız Gün gelir yıkılır saltanatınız Biz ne canlar verdik-siz ne yaptınız Analar gözyaşı dökmesin diye Çocuklar boynunu bükmesin diye... Ahmet Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
18.12.11, 02:46 | #57 | |||||||||
Rep Seviyesi :
Göçebe Ruhlum
Aramıza Toros dağlarını koydun da ne oldu? Değdi mi inadına bu hasret kaçağım Yılları bir kör duvar gibi önüme Yolları prangalar gibi ömrüme Ve sensizliği nikahlar gibi kalbime Gidişinin üstünden Kaç mevsimi gelin ettim Gel gör ki Yine de susturamadım hıçkırıklarını umutlarımın Dönüp dönüp bıraktığın bir beyaz mendile Sarılışım ondan Ve ardından serseri yıldızlar gibi Seni şehir şehir arayışım ondan Duydum ki Gözlerini yağmurlu bir gecede Malatya'da bırakmışsın Ellerini Konya'da Mevlana Türbesinde bulmuşlar Saçlarını bir deli rüzgar almış Akdeniz'in tuzlu sularında ***ürmüş Ayak izlerin hala Assos'un kumlarında Ve dudakların hala ağlamaklı Ankara'nın o en soğuk taş duvarlarında Bursa'nın yeşilinde güneşin Erzurum'un karlarında ateşin İzmir'in imbatlarında en ıslak bakışın kalmış Görüyorsun işte Bana yine seni toplamak düşüyor Beni de sokaklardan sokaklara çarpmak Oysa yüreğim bu ağustos sıcağında Sensizlikten buz kesmiş Yuvasız kuşlar gibi üşüyor Hani derler ya 'Diyarbakır, Diyarbakır olalı Böylesine zulüm görmedi İnan ki göçebe ruhlum inan ki Bu şairinde Anasından doğdu doğalı Böylesine acı çekmedi Şimdi soruyorum sana Bir sabah Gebe bırakıp gitmeseydin umutlarımı Ben böylesine hayaller doğurur muydum? İstanbul'un bu en köhne sokaklarından Ardahan'ın en ıssız dağ köylerine Böylesine acı Böylesine zehir Böylesine asi Şarkılar haykırır mıydım? Biliyorum Yetmedi sana bu sevda Yetmedi sana bu aşk Sana gelen tüm trenleri kaçırdım Sana giden bütün otobüsleri Acılar istasyonunda biletsizim şimdi Çıkışım yok, dönüşüm yasak İstesem de gelemem artık Uzakların en uzağında Sonsuzluğun sonundasın Sen de bekleme beni Hadi durma Yeni ülkeler bul kendine,yepyeni adresler Mesela Katmandu Mesela Hindistan Mesela Tibet Orda da yeni aşıklar bul kendine Onlarda benim gibi Önce şair Sonrada doğduğuna pişman et Oysa yıllardır Kutsal bir emanet gibi sakladım aşkını Ve seni bekledim Her sabah terkedilmiş istasyonlarda Hiçbir sevgili Böylesine kanatmadı gözlerimi Hiçbir sevgili Böylesine sökmedi yüreğimi Rüzğar bile dokunsa ağlarım şimdi Bak hala parmak izin duruyor avuçlarımda Ve her gün aynı soru dudaklarımda Sana böyle yanmaktan Seni böyle sevmektense Dağ başlarında taş mı olaydım söyle? Ah benim göçebe ruhlum Ah benim kaçağım Ah benim bağrıma saplanmış esmer bıçağım. Ahmet Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
18.12.11, 02:46 | #58 | |||||||||
Rep Seviyesi :
Gönlüm Kralıki
gönlüm kiralık üç oda bir hol herkese yeter hemde bol bol şehrin en güzel yeridir güzelliği eşsiz yalnız bir şartım var o da onlara haktır şimdiden söyleyeyim kızlzr çıkış yasaktır Ahmet Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
18.12.11, 02:46 | #59 | |||||||||
Rep Seviyesi :
Gör
Seninde gözlerin ıslanır bir gün Hele bir ümidin kırılsın da gör Ne yaşama arzun ne aşkın kalır Kurduğun hayaller yıkılsın da gör Dumansız bir yangın başlar o anda Amansız bir deprem kopar o anda Yıkılır kalırsın bir dağ olsan da Hele bir sevdiğin terketsin de gör Bu koca dünyayı yakasın gelir Eski resimleri yırtasın gelir Bütün aynaları kırasın gelir Sırtına bir hançer vurulsun da gör Ahmet Selçuk İlkan ww.uydulife.tv
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|