![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
#1 |
![]() Balık ve keten tohumunda bolca bulunan Omega-3 yağ asidinin faydaları saymakla bitmiyor. Çeşitli kanser türlerinin ve karaciğer ile böbrek hastalıklarının önlenmesinde yardımcı olan Omega-3 yağı ayrıca erken ölüm riskini de azaltıyor.
Yıllardır tüketiciler; Omega-3 yağ asitlerini kullanmanın kardiyovasküler hastalıkların azaltılmasında yararlı olduğunu öğrenmişlerdir. Halen kardiyologlar reçetelerinde takviye olarak Omega-3 vermektedirler. Genel olarak yapılan pek çok çalışmada Omega-3 yağ asitlerinin erken ölüm riskini de düşürdüğü belirtilmektedir. Bu azalma sadece bilinen kronik hastalıklarda; örneğin kardiyovasküler hastalıklarda, kanser hastalarında ve sağlıklı görünen kişilerde de mevcuttur. Omega-3 yağ asidinin faydalarını şöyle anlatabiliriz: ![]() HÜCRE KAYBINI ÖNLER ![]() ![]() ATEŞ BASMASI AZALIR ![]() ![]() PROSTATA KARŞI KORUMA ![]() ![]() YÜZDE 31 FAYDA ![]() ![]() AKDENİZ DİYETİ RİSKİ Omega-3'ün antiobeziteyi etkilediğine ve önlediğine dair iddia edilen çalışmalar vardır. Özellike Akdeniz beslenme diyetleri sebze, meyve ve zengin balıklardan oluşur. Yapılan bir çalışmada Akdeniz diyeti yapan kişilerin kanser riskinin yüzde 50'nin altında azaldığı görülmüştür. Diyet, daha önce de söylediğimiz gibi kansere karşı bir korunmadır. Yapılan çalışmalar Omega-3'ün kanseri azalttığı ve gerilettiğini göstermiştir. Ayrıca günde 3 gram civarında alınan saf Omega-3, güneş yanığından, derinin kanserleşmek üzere olan hücrelerinden ve kan hücrelerini DNA hasarından korumaktadır. Prof. Dr. Erkan TOPUZ ww.uydulife.tv
__________________
![]() ♥♥(¯`´•.¸(¯`´•.¸ ________ღ♥♥ღ_________ ¸.•´´¯)¸.•´´¯)♥♥ ♥♥---==-♥♥°° ÑE MUTLU TÜRKÜM DİYENE°°♥♥-==---♥♥ ♥♥(_¸.•´´(_¸.•´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ♥♥ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´•.¸_)`´•.¸_)♥♥
|
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Bookmarks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|