02.07.10, 23:34 | #1 |
Leucomax flakon
» Rekombinant insan granblosit-makrota; koloni stimülan faktörü (HuGM-CSF) Etken Maddesi Molgramostim LEUCOMAX ( R ) 150 MCG 1 FLAKON İthal, Beşeri bir ilaçdır. FORMÜLÜ 1 liyofilize steril flakon 150 mcg (1.67 x 106 IU) molgramostim (Rekombinan İnsan Granülosit-Makrofaj Koloni Stimülan Faktörü : rHuGM-CSF)* içerir. 1 liyofilize steril flakon 300 mcg (3.33 x 106 IU) molgramostim (Rekombinan İnsan Granülosit-Makrofaj Koloni Stimülan Faktörü : rHuGM-CSF)* içerir. 1 liyofilize steril flakon 400 mcg (4.44 x 106 IU) molgramostim (Rekombinan İnsan Granülosit-Makrofaj Koloni Stimülan Faktörü : rHuGM-CSF)* içerir. Yardımcı maddeler: 50.0 mg mannitol, 0.28 mg sitrik asid anhidr, 2.6 mg dibazik sodyum fosfat, 0.1 mg polietilen glikol, 1.0 mg insan albumini çözeltisi, k.m. hidroklorik asit, k.m. sodyum hidroksit Çözücü: 1 ampul (1 ml) steril enjeksiyonluk su * Novartis / Schering-Plough işbirliği ile geliştirilmiştir. ENDİKASYONLARI Sitotoksikkemoterapi nedeniyle gelişen nötropeniyi gidererek, enfeksiyonriskinin azaltılması ve böylelikle kemoterapi uygulamalarınadaha iyi uyumun sağlanması; miyelodisplastik sendromlar ve aplastikanemi gibi diğer kemik iliği yetmezliği durumlarında lökopeni nedeniylegelişen enfeksiyon riskinin azaltılması; otolog ve singeneik kemikiliği transplantasyonlarında kemik iliği iyileşmesinin hızlandırılması;HIV enfeksiyonu dahil olmak üzere enfeksiyon bağıntılı lökopenihastalarının miyeloider iyileşmesinin hızlandırılması; AIDS nedeniylegelişen sitomegalovirüs renititlerinin tedavisinde kullanılangansiklovire (DHPG) bağlı gelişen nötropeninin tedavisinde adjuvantedavi olarak ve öngörülen gansiklovir dozajına ulaşılabilmesininsağlanmasında endikedir. KONTRENDİKASYONLARI Duyarlıköyküsü olanlarda kontrendikedir. Miyeloid malignitesi olan hastalardakullanılmamalıdır. UYARILAR & ÖNLEMLER Molgramostim, onkolojik ve hematolojikbozuklukları veya enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde deneyimlibir doktorun denetiminde kullanılmalıdır. İlk doz yakın medikalgözetim altında uygulanmalıdır. Molgramostim alan hastalardaanafilaksi, anjiyoödem veya bronkonstrüksiyon gibi akut, ciddi, yaşamıtehdit eden aşırı duyarlık reaksiyonları görülmüştür. Gebelikleilgili klinik bilgi olmadığından, hastaya olan terapötik yararı,fetüse potansiyel riskinden ağır basmalıdır. İnsandan sütle atılımıkonusunda bir bilgi yoktur. Emziren kadınların emzirmesi önerilmemektedir YAN ETKİLER Ender olarak ciddi veya hayatıtehdit edici yan etkiler görülür. Bütün endikasyonlarda görülenen sık istenmeyen yan etkiler ateş, bulantı, dispne, diyare, döküntü,titreme, kusma, halsizlik, iştahsızlık, kas-iskelet ağrısı ve astenidir. ETKİLEŞİMLER Serum albumininesıkı bağlanan ilaçlarla birlikte kullanıldığında doz ayarlaması yapmak gerekebilir DOZU & KULLANIM ŞEKLİ Günlük doz endikasyona göre saptanmalıdır. Ortalamadoz 3-10 mg/kg’dir. Maksimum günlük doz 10 mg/kg’yi geçmemelidir. Kanser kemoterapisinde günde 5-10 mg/kg SC olarak uygulanır. Tedavi,son kemoterapi dozundan 24 saat sonra başlamak üzere, 7-10 gün süreyledevam etmelidir. Tedaviye 5 mg/kg’lik dozla başlanabilir. Aplastik anemi/miyelodisplastiksendromlarda günde 3 mg/kg SC olarak uygulanır. Lökositler üzerindekiilk terapötik yanıtı gözlemlemek için genellikle 2-4 günlük bir süregereklidir. Kemik iliği transplantasyonunda 4-6 saatlik enfüzyonlar halindegünde 10 mg/kg hesabıyla IV enfüzyonla verilir.Transplantasyondan bir gün sonra başlanır ve mutlak nötrofil sayısı│1000/mm3 olana dek devam edilir.Maksimum uygulama süresi 30 gündür. Enfeksiyon bağıntılı lökopeni(HIV enfeksiyonu dahil): Günde 1-5 mg/kg SC olarak uygulanır. Zidovudin veya zidovudinve interferona kombinasyonuylatedavi olan AIDS’li hastalarda günde 1-3 mg/kg SC olarak önerilir. İlaç Fiyatı 114.4 TL Reçeteli Verilir. ww.uydulife.tv
|
|
Bookmarks |
Etiketler |
leucomax flakon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|