![]() |
Şapkacı!
> Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam
> biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın > altına oturmuş. Şapkalarla dolu sepetini de yere koymuş ve uykuya > dalmış. Birkaç saat sonra adam tuhaf sesler duyarak uyanmış. Bir de > bakmış ki yanındaki sepet bomboş...Şapkalar gitmiş.Kafasını > kaldırıp ağaca bakmış, ağacın dallarında bir sürü maymun, her birinin > kafasında adamın şapkaları... Adam başlamış düşünmeye; "Ben şimdi ne > yapacağım, şapkaları bu maymunlardan nasıl geri alacağım" diye. > Düşünceli bir şekilde kafasını kaşırken bakmış ki, maymunlar da adamın > taklidini yapıyor, kafalarını kaşıyorlar. Adam ellerini havaya > kaldırmış, maymunlar da...Derken adam ne yapacağını bulmuş, kendi > kafasındaki şapkayı çıkarıp yere atmış, maymunlar da şapkaları > çıkartıp aşağı atmışlar... Adam böylece bütün şapkaları geri almış, > sepetine koyup yoluna devam etmiş. > > Aradan 50 yıl geçmiş... Artık adamın bir torunu varmış, o da dedesi > gibi şapka satıcısı olmuş. günlerden bir gün onun da yolu aynı ormana > düşmüş. Hava yine çok sıcakmış ve genç adam bir ağacın altına > oturmuş, şapkalarla dolu sepetini yanına koymuş ve uykuya dalmış... > Bir saat sonra uyanmış, birde bakmış ki sepetin içinde şapkalar > yok... Derken tuhaf sesler duymuş, bir de kafasını kaldırmış ki > ağacın üstünde bir sürü maymun, hepsinin kafasında birer şapka. > Düşünmüş... "Dedem yıllar once bana bir hikaye anlatmıştı... ne > yapacağımı çok iyi biliyorum..." demiş. Adam kafasını kaşımaya > başlamış, maymunlar da aynısını yapmışlar... Adam ellerini havaya > kaldırmış,maymunlar da.. Ve adam gülümseyerek kendi başındaki > şapkayı çıkarmış yere atmış... O anda ağaçtaki maymunlardan biri yere > inmiş, adamın yere attığı şapkayı kapmış, adama da bir tokat atmış ve > şöyle demiş: > > -"Sadece senin mi deden var şerefsiz ! |
Almıyacan hayvanın ahını ~¨#~~
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:25 . |