![]() |
NEFES
Temel' e sorarlar: "Temel sen hangi nefesleri daha çok seversin? Temel: "cigaramun ilk nefesiyle kaynanamın son nefsinu seve |
DUYURU
Temel' in bir gün kaynanası kaybolur. Temel hemen gazeteye ilan verir. İlan aynen şöyledir: Kaynanamu kaypettum. Körenlerin insaniyet namına körmemezlikten kelmeleri riça olunur. |
At leşleri
Temel askerliğini yapıyormuş. Bölükte kırk ere izin vermişler. Geç kalırlarsa çadır hapsi var, ancak iyi bir mazeretleri olursa affedilecekler. Kırk kişiden otuz dokuzu da geç kalmış, hep ayni mazeret: - Atla istasyona celeydum. At çatladı, tren kaçtı, geç kaldum. Derken kırkıncı da tamamlanmış, Temel çıka gelmiş. - Senin de mi atin çatladı, diye sormuşlar. - Hayır, demiş. Yoldaki otuz dokuz at leşini gecemedum |
Çok teşekkürler \~~
|
hepsi bir harika saolun varolun
|
emeğinize sağlık
|
Temel'in babası vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel'e sorar:
Nasıl oldu? Cevap: 30.kattan aşağıya düştü... Adam: Vah vah desene çok feci ölmüş... Temel: Yok yok öyle ölmedi... tam yere düşecekken manavın tentesine çarpıp tekrar yükseldi... Adam: Vah Vaah! Daha şiddetli çakıldı o zaman. Temel: Yok! Karşıdaki kasabın tenteden zıpladı bu sefer karşı binanın çatısına..Adam: Demek çatıya çarpıp öldü. Temel: Yok ya! Çatıdan yuvarlanıp elektrik tellerine gitti... Adam: Deme ya! Çarpıldı o zaman... Temel: Yok canım teller yaylandı babamı 200 metre yukarı fırlattı. Adam: 200 metreden yere çakıldı öyle mi? Yazık...Temel: Yok ya yine en baştaki bakkalın tenteye... Adam: Orda mı öldü? Temel: Yooo... Ordanda yine kasaba... En sonunda bunalan adam Temel'e bağırarak sordu: Ulan nasıl öldü bu adam? Temel: "Baktık durmuyo... Vurduk!" |
Bir şiir okuma ve dinleme etkinliğine katılan Temel, sunucunun kendisinden de bir şiir okumasını istemesi üzerine sahneye çıkar ve mikrofonu eline alarak ;
Boli menken kerede Hamsi oynar terede Penum sevcilu yarim Acapa şimdi nereye citmiş olabilur ? deyince salondakiler gülmekten kırılır Temel bu, pek tabi ki şiirin pek uygun olmadığını hemen anlar ve bu sefer; Tenizun şakasi yok Terzinun makasi yok Fadimem fistan tikmuş Velakin yakasi namevcut ! der Bu sefer de salon gülmekten kırılınca tepesi atan Temel ; ---Yahu ne var punta o katar külecek ? Haçan şimti siz paa Mehmet Akif'la, Necup Fazul'i tahtlarintan indurtmek mi isteyusinuz ? der |
|
ellerine sağlık harika
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:24 . |